DÜZCE GEZİLECEK YER ÖNERİLERİ VE KAMP YERLERİ


1999 yılında il olan Düzce, Karadeniz’e kıyısı olan Sakarya ve Bolu arasında minnak bir şehrimiz. Bizi şaşırtan küçük yüzölçümüne karşın birçok gezilecek yer olması oldu. Şelalesi, mağarası, plajı, eko köyleri ile İstanbul’dan hafta sonu kaçamağı için ideal bir kaçış noktası. Ayrıca harika doğasında, geniş yaylalarında ya  da göl başında birkaç günlük kamp yapmak için de kesinlikle tercih edilebilir. İstanbul Düzce arası yaklaşık 230 km! Hadi o zaman Düzce’ye! Ne de güzel slogan oldu. Kesinlikle sponsorluk almadık ve Düzceli değiliz..

Düzce gezilecek yerler haritasını görmek için tıklayın

Konuralp Antik Tiyatrosu

Heleniztik Çağ’da inşa edilmiş antik tiyatronun günümüze sadece sahne arkası duvarı ve 2. yükseltideki oturma sıralarının bir bölümü ulaşmış. Düzce şehir merkezinde yer alıyor.

Sarıkaya Mağarası

Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük mağarası huzurlarınızda! Aslında gün yüzüne çıkması çok yeni. 14 Mayıs 2018’de ziyaretçilere açılmış. Yığılca Köyü’ne bağlı Sarıkaya Mağarası 1.5 km uzunluğunda. Ama biz sadece 75 metresini gezebiliyoruz. İçinde gölet ve şelale de bulunuyor.

Dadalı Köyü

Akçakoca İlçesi’ne bağlı Dadalı Köyü kendini özellikle son zamanlarda ön plana çıkarmış durumda. Hatta bu köyün kadınları bu işi becermiş desek yeridir. Akçakoca ilçesine 2 km uzaklıktaki Dadalı Köyü bir Eko köy! Hayvancılığın yanı sıra köyün kadınlarının organik tarıma ağırlık vermesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından destek alarak markalaşma yolunda Türkiye’de model köy olmuşlar.

Fakıllı Mağarası

101 metre uzunluğundaki mağaranın 350 metrelik alanı ziyaretçilere açık. Sarkıt ve dikitlerle dolu mağaranın en dikkat çeken yeri damlataştan oluşan “Beyaz Oda” olarak anılan yeri

Akçakoca Köyü ve Ceneviz Kalesi

Dadalı Köyü’ne 34 km mesafedeki Akçakoca Köyü, mavi bayraklı plajı ve İskandinavya’yı andıran falezleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca Ceneviz Kalesi kalıntıları da sahildeki falezlerde yer alıyor.

Hemşin Köyü

Hemşin denince ilk akla gelen Hemşin Camii oluyor. Nedeni tek bir çivi bile kullanılmadan çantı tekniği ile inşa edilen 150 yıllık camii olması. Akçakoca ilçesine bağlı Hemşin Köyü’nü, Osmanlı-Rus Savaşı’ndan kaçan Artvin’den gelen Hemşinliler kurmuş..

Aktaş Şelalesi

Yine Akçakoca İlçesi’ne bağlı Aktaş Köyü’nden ismini alan şelale, köye 3 km uzaklıkta. 50 metre yüksekliğindeki şelaleye patika orman yolu ve dere kenarından devam ederek ulaşıyorsunuz.

Kurugöl Tabiat Parkı ve Kurugöl Kanyonu

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde yer alan Kurugöl Tabiat Parkı, 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillenmiş. Düzce  merkezine 14 km uzaklıkta.. Tabiat parkında yaklaşık 5 ha büyüklüğündeki alanı Kurugöl oluşturuyor. Kanyonda dere boyunca ilerlenmesi gerektiği için kış aylarında tercih edilmemesi daha sağlıklı

Torkul Gölü, Torkul Yaylası ve Odayeri Yaylası

Odayeri Yaylası‘nı geçtikten 11 km sonra ulaşacağınız Torkul Gölü ve Yaylası kamp yapmak için de ideal. Doğa yürüyüşü ve sonrasında yeşillerin içinde biraz kafa dinlemek için, direkt buraya gelebilirsiniz..

Aydınpınar Şelaleleri

Düzce merkezine yaklaşık 10 km mesafedeki Aydınpınar Şelaleleri hem doğa yürüyüşü hem de çadır kampı yapmak için uygun..

Güzeldere Tabiat Parkı ve Güzeldere Şelalesi

Gölkaya İlçesi’ne bağlı tabiat parkı, 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillenmiş. Tabiat parkında yer alan Güzeldere Şelalesi‘ni 3 ayrı patika yol ile gezebiliyorsunuz. Dilerseniz konaklama da yapabileceğiniz özel kamp alanı da var. Güzeldere Tabiat Parkı’nda çadır ve karavan alanları mevcut. Detaylı bilgi için tıklayın

Bir de yine Güzeldere Şelalesi’nde alternatif bir konaklama yeri var: Hobbit Evleri! Biz bakmaya doyamadık. İlk fırsatta gitmek yeni hedeflerimizden

Fotoğraf: yolcu360.com

Melen Çayı

Adı rafting ile eşleşmiş güzide çayımız diyoruz bizce bu yeter shshs. Melen Çayı’nda rafting ile detaylı bilgi almak için tıklayın

Önerilerinizi bekleriz..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.