Eğer Abu Dhabi havaalanında uzun beklemeli bir transfer uçuşunuz varsa ve havaalanında nasıl zaman geçirebilirim diye düşünüyorsanız bu yazımız tam sizlik..

Havaalanından çıkıp gezmek isteyenler:

Öncelikle Abu Dhabi havaalanından çıkmak isteyen Türk vatandaşları için geçerli bir BAE vizeniz olması gerekiyor. Turistik vizeler 3-6 ay gibi süreler için tek girişli veya çok girişli olabildiği gibi 48 saat ve 96 saatlik transit vizeler de mevcut. Eğer Emirates, Ethiad, THY, Qatar Alirlines veya Pegasus ile seyahat ediyorsanız bu havayolu şirketlerinin kendi websiteleri üzerinden online olarak başvuru yapabilir ve 1-2 gün gibi kısa bir sürede vizenizi alabilirsiniz. Ama diğer havayolu şirketleri ile seyahat edecekseniz ve bu hizmeti sağlamıyorlarsa, o zaman da yetkili bir acentadan hizmet almanız gerekecek. Tek başınıza bireysel bir başvuru yapamıyor, gidip konsoloslukta evrak verip kendi kendinize işlem yapamıyorsunuz maalesef. Bu vizenin sıkıntılarını yazdığımız blog postumuza buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Havaalanından bir sebeple çıkmak istemiyor ya da çıkmanıza değecek kadar bir aktarmanız yoksa:

1- Lounge hizmeti:

Eğer business class yolcusu değilseniz ve havayolu şirketlerinin sadık yolcusu niteliğinde bir kartınız yoksa ilave ücret ödeyerek lounge hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Zaten business class ve sık seyahat edenlere bu imkanlar ücretsiz sağlanıyor.

Abu Dhabi havaalanında Terminal 1 ve 3′ te toplam 5 adet lounge bulunuyor. Bunlardan sadece Terminal 1′ de yer alan  Al Dhabi Lounge business ya da first class olmayan sade vatandaşlar için. 3 saatlik 210 AED, 6 saatlik 367,5 AED ödeyerek giriş imkanınız var şükür ki! Ha bu arada 12 yaş altına %30 indirimli! Şu an (Ocak 2023) 1 AED= 5TL !

2- Havaalanı Otelleri:

Abu Dhabi’ de Terminal 1’in -1. katında 2 tane havaalanı oteli bulunuyor. Abu Dhabi Airport hotel ve Premier Inn Hotel. Abu Dhabi Airport hotel’ de maksimum 6 saat kalabiliyorsunuz. Fiyatları ise tek kişilik oda 262.5 AED, çift kişilik ama iki tek yataklı oda 472,5 AED, çift kişilik ve iki adet king size yataklı oda 630 AED. Premier Inn olan ise bedava shuttle servisi ile 15 dk lık bir mesafede yer alıyor, biraz daha “premier” yolcular için tasarlanmış.

3- Rest Zones (Dinlenme Alanları):

Dinlenme alanlarında ayaklarınızı uzatıp kestirebileceğiniz alanlar bulunuyor. Sadece uyurken cüzdan ve çantanızın çalınmayacağından emin olun.

4- GoSleep

GoSleep dediğimiz aslında uyku kabinleri. Kullan at yastık ve yorgan veriyorlar, elektrik kullanabiliyorsunuz. Birçok büyük havaalanında sunulmaya başlayan mükemmel bir olanak.

Seyahatinizden en geç 48 saat öncesine kadar, gündüz saatleri için 10:00- 20:00 arasında en az 2 saat, gece saatlerinde ise 20:00-10:00 artasında en az 6 saat olacak şekilde online rezervasyon yapmanız mümkün.

Rezervasyon linki için buraya tıklayabilirsiniz.

Eğer rezervasyon yapmadan giderseniz de müsaitlik durumuna göre kendinize bir uyku kabini tutabiliyorsunuz.

Terminal 1′ de iniş yaptıktan sonraTerminal 3’e doğru devam edin. Costa Coffee ve Terminal 3 duty free alanına geldikten sonra üst kata çıkın. Eğer terminal 3’te indiyseniz daha yakınsınız. Etihad trasnfer masasını geçip pasaport kontrol yönüne doğru uzun koridoru takip etmeniz gerekiyor.

Pasaport kontrol noktasından çıkmayın yoksa bir sonraki aktarmalı uçuşunuza birkaç saat kalana kadar tekrar içeri giremezsiniz.

Terminal 3’te GoSleep hizmetinde duş kitleri de satılıyor.

5- Duty Free& Alışveriş:

Tabii ki havaalanında zaman geçirmenin en keyifli yanı duty free mağazalarında gezmek, çikolata gofret almak, parfüm sıkmak makyaj tazelemek. Eğer 1-2 saat aktarmanız varsa iş görür bir yöntem ama daha uzun zaman geçirecekseniz aman harcamanıza dikkat..

Bu linke göz atıp seyahat tarihinizde farklı bir alternatif var mı ya da güncel fiyatlar nedir kontrol edebilirsiniz.

Siz bu 5 maddeden hangisini daha önce denediniz ve tecrübenizi nasıl değerlendirirsiniz ya da farklı bir öneriniz var mı? Yoruma bekleriz efeem..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.