• Harissa

  • Byblos

  • Peagon Rocks

  • Old Town & Hamidiya Clock Tower

  • Harissa

  • Hariri Mosque

  • Shrine of Our Lady of Lebanon

  • Jeita Grotto

  • Jounieh

  • Byblos

  • Hamra Street

  • Byblos

  • Harissa

Scroll to Content

BEYRUT Ekonomik Gezi Rehberi

Orta Doğu’ nun Paris’ i


Beyrut (Beirut, Beyrouth), Lübnan (Lebanese Republic)’ ın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Yüzyıllar boyunca uygarlıkları beşiği olmuş, birçok milletten insanların oluşturduğu olan bu kozmopolit şehir, sizi sadece sofistike değil aynı zamanda büyüleyici tarihi atmosferine çağırıyor…

Beyrut sokaklarında dolaşırken, şehrin bir binadan diğerine nasıl değiştiğine şahitlik edeceksiniz… Restorasyon, yapılanma ve Beyrut’ un merkez bölgesinin gelişmesindeki, en fazla sorumluluk Solidere firması’ na ait..

Beyrut iç savaşın izlerini çok çabuk kapatıyor.. Gerek ara sokaklara girdiğinizde gerekse mimari farklılıkla görülen bazı kalıntılar, Beyrut’ un gelişmeye devam eden tarafından geçmişine doğru yolculuk yapmanızı sağlıyor….

Akdeniz kıyısında uzanan Beyrut’ ta, Corniche Kordonu’ nda gezinip, leziz Lübnan mutfağından yemekler tadıp, geleneksel tarzda motiflerin yer aldığı Gemmayzeh Caddesi’ nde yürüyüp, Beyrut eski şehir merkezinde tarihi görülecek yerlerde kendimizi zamanın gerisine bırakıyoruz… Sıcak kanlı halkı ile hareketli şehir olan  Beyrut’ ta görülecek, keşfetmeyi bekleyen çok yer var, bilgiler bizden gezmesi sizden…

O zaman Beyrut şehir rehberimize başlayalım…

BEYRUT’ A ULAŞIM: BEYRUT’ A NASIL GİDİLİR?

Öncelikle Beyrut’ un 7 km güneyinde yer alan Beyrut Havaalanı (The Beirut Rafik Hariri International Airport)’ na, indikten sonra izlemeniz gereken bazı prosedürler var;

  • Vize Kısıtlaması: İsrail vatandaşlarının vey İsrail’ i ziyaret ettiğinin herhangi bir kanıtı görülen yolcuların ülkeye girmesi reddedilir. Sadece İsrail’ e giriş damgası olması değil, İbranice baskısı olan herhangi bir ürün dahi olsa, ülkeye giremezsiniz.
  • Polis kontrolü: Polis kontrolüne gitmeden önce bir kağıt doldurmanız gerekiyor. Polis çok soru sorduğu için, kontrolünüz biraz zaman alabilir. Sakın telaşlanmayın, bu sadece prosedür…

Uçak ile: Beyrut Havaalanı (The Beirut Rafik Hariri International Airport), araba ile Beyrut şehir merkezine 10-15 dakika uzaklıkta yer alıyor.  Havaalanından şehir merkezine gitmek için; araba kiralayabilir ya da özel minibüs, taksi, otobüs ile gidebilirsiniz… Biz kalacağımız otele bizi alması için taksi göndermesini istedik, havaalanından indiğimizde taksi bizi elinde adımızın yazdığı pankart ile bekliyordu. Ve 30,00 Dolar ödedik (2013’te)..

Otobüs, araç, tren ile Beyrut’ a seyahati, güvenlik nedeniyle önermiyoruz…

BEYRUT ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Beyrut’ da her yer birbirine yürüme mesafesinde. Araç kullanmanıza gerek kalmayacak. yürümek istemem derseniz de;

  • Beyrut’ te otobüs ağı oldukça gelişmiş durumda. Eski görünümlü otobüs, yolda kalacak havası verse de, sizi gitmek isteyeceğiniz yere götürecektir.
  • Diğer bir alternatif de taksi ya da taksi dolmuş olan servis. Servis Beyrut’ ta daha popüler. Yani otobüslerin harabe görüntüsünden şaşmamak lazım 🙂 Gideceğiniz yere kadar, taksiyi dolmuş gibi kullanabilirsiniz. Parasını da bu şekilde diğer yolcularla bölüşmüş oluyorsunuz. Pazarlık yapmayı unutmayın!

BEYRUT’ DA KONAKLAMA: BEYRUT’ DA NEREDE KALINIR?

www.booking.com‘ dan bütçenize uygun otel bulmak çok kolay. Konaklama için, şehir merkezinde yer alan Hamra Caddesi‘ ni tercih edebilirsiniz. Ayrıca denize kenarına ve Beyrut eski şehir merkezine de yürüme mesafesinde… Biz de, Hamra Caddesi’ nde, 4 yıldızlı otel olan Plaza Hotel’ de kaldık. Geniş kahvaltı menüsü, temiz ve ferah odalarıyla kesinlikle konaklamak için tavsiye edilir..

BEYRUT’ DA KESİNLİKLE YAPILMASI GEREKENLER

  • Şehrin dışını keşfetme: Jeita Grotto, Harissa, Byblos şehirleri, Beyrut’ a gelmişken, mutlaka görmeniz gereken yerler.
  • Yürüyüş: Corniche kenarında ve eski şehir merkezinde yürüyerek gezintiye çıkmalısınız.
  • Lübnan mutfağı: Kesinlikle Lübnan mutfağının lezzetlerini tatmadan dönmeyin.
  • Nargile: Nargile deyip geçmeyin, Beyrut’ un sosyalleşme araçlarından 🙂 Özellikle lokal yerleri tavsiye ediyoruz.
  • Gece Hayatı: Beyrut haraketli gee hayatı ile de bilinir. Kendinizi Beyruti gecelere bırakın.

BEYRUT’ DA NE YENİR? NE İÇİLİR?

Lübnan mutfağı zengin içeriğiyle hem gözünüze hitap ediyor …Her damak tadına uygun yemek bulmak mümkün.

Zaitunay Bay‘ de yer alan restoranlar genel olarak şık ve Beyrut’ un diğer bölgelerine göre biraz daha pahalı. Fakat İstanbul ile karşılaştırınca Nişantaşı’ ndaki restoranlardan daha pahalı değil. Yani görece hesaplı. Yat limanı manzarası eşliğinde yemek yemek ve mola vermek için ideal bir lokasyon.  Burada önerimiz; Cappuccino. Öğle yemeği için tavisiye edilir.

Hamra Caddesi; Yeme içme için uygun fiyat aralığına sahip restoran ve kafelere sahip. size Eğer bizim gibi yerli halk ile iç içe olmayı seviyorsanız kesinlikle Barbar lokantasını denemelisiniz. Esnaf lokantasını andıran Barbar, hem ucuz hem de yemekleri leziz ve temiz 🙂 Akşam yemeği için tercih edebilirsiniz. Beyurt yemeğini yada diğer bir deyişle Lübnan yemeğinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız; tam menü yani tabulet (Tabbouleh) ve baba ghanoush ile lezzetli Lübnan ekmeği Zaatar‘ ı tercih edebilirsiniz.

  • Hamra Caddesi’ nde küçük ve sıcak ortamıyla Bread Republic Kafesinde ayrıca servis de oldukça hızlı.
  • Mutlaka nargile deneyin. Hamra Caddesi’ ndeki, Cafe Hamra gerek nargilesi gerek tatlısı için mutlaka girmelisiniz.
  • Ayrıca farklı bir deneyim isterseniz; lokallerin gittiğini düşündüğümüz Bendok (Sanırım adı buydu) kafeye gidebilirsiniz. Tek kelime latin alfabesi olmayan menüsü ve Türk Kahvesini andıran değişik kahveleriyle bizim için bir macera oldu adeta 🙂

Gemmayzeh Bölgesinde, canlı müzik eşliğinde çatı katındaki ya da bahçe katında yer alan Mar Mikhael‘ i deneyebilirsiniz. Oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir bar.

Almoza Birası (Almoza beer) ya da Arak adı verilen rakı benzeri anasonlu yerel içkilerini tatmalısınız.

Sadece kafelerde değil, aynı zamanda sokak satıcılarında da atıştırmalık ekmek türü bulabilirsiniz. Plastik bir koruyucuyla mobiletlerinin arkasında muhafaza ettikleri, Lübnan ekmeği Kaak‘ ı, gözlemeyi andıran Zaatar ya da peynirli börek türü olan Jibneh, satan satıcılar, “simittt var” milsali  “kaaek kaaek” diye bağırıyorlar.

Byblos’ ta: Leziz deniz mahsulleri ve geleneksel mezeleri tadacağınız yegane mekan, Aal Bahr Restaurant hemen Byblos’ ta deniz kenarında yer alıyor. Aklınızda bulunsun Byblos’ ta Pepe’s Club fazlasıyla ünlü ve tarihi bir geçmişi olduğu için yer bulmak çok zor oluyor.  Burada sıra beklemekle zaman kaybedene kadar, kesinlikle Aal Bahr Restauran’ a şans verin. Biz pişman olmadık 🙂

BEYRUT’ DA ALIŞVERİŞ

Beyrut şehir merkezindeki yayalara açık sokakalarda, birbirinden farklı markaya ait alışveriş yapabileceğiniz dükkan bulabilirsiniz. Ayrıca yarı açık alışveriş merkezi Beirut Souk‘ da Beyrut Şehir Merkezin’ de alışveriş için ideal bir nokta. Birçok marka bir arada yer alıyor… ABC Alışveriş Merkezi, başka bir opsiyon..

BEYRUT ŞEHİR TURU

BEYRUT ŞEHİR TURU 1. GÜN: ŞEHİR MERKEZİNİ YÜRÜYEREK KEŞFETME

Beyrut Şehir Merkezinde caddeler, askeriye yollara bariyer koyduğu için ya araç trafiğine kapalı (Özellikle Pazar günleri) ya da çok dar… Bu dar sokaklardaki kafelerde arkanıza yaslanıp, elinize nargilenizi alarak (dilerseniz tabii) Beyrut’ un dinamik hayat tarzına şahitlik edebilirsiniz…

Beyrut Şehir Merkezi (Beirut City Center): Al Nejmeh Meydanı (Al Nejmeh Square, Najmah Square ya da Place de L’etoile)’ nın çevresinde konumlanıyor. Meydanın tam ortasında, Hamidiya Saat Kulesi (Hamidiya Clock Tower ya da Tour de l’horloge) ve çevresinde ise;

  • Parlemento Binası (Parliament)
  • St George Greek Orthodox Cathedral: Beyrut’ un en eski kilisesi
  • Crypt Museum: Katedralin hemen altında yer alıyor.

Beyrut’ un en merkezi alanında yürürken, Beyrut’ un görülmesi gereken yerlerinin önünden geçeceğiz. Bunlar;

  • Hariri Camisi (Mohammed Al-Amin Mosque, Hariri Mosque & Former Prime Minister Rafik Hariri’s Memorial)
  • Martyrs Statue
  • Amir Assaf Camisi (Amir Assaf Mosque)

Sadece yayalara açık şehir merkezinde, sağlı sollu yol kenarlarında bir sürü kafe, restoran bulacaksınız…

Rotamıza devam ederken, meşhur Bab Idriss Square‘ den U dönüşü yaparak, Saint Louis Roman Catholic Church (Saint Louis Des Capucins)’ ün önünden geçeceğiz. Sonrasında Capuchins Caddesi (Capuchins Street)’ ne giderek, burada yer alan 3 önemli Osmanlı mimarisini göreceğiz;

  • Grand Serail: Tarihi Hükümet Sarayı
  • Ottoman Military Hospital: Grand Serail’ in tam önünde yer alan yapı, günümüzde Council for Development and Reconstruction (CDR)  olarak kullanılıyor.
  • Üçüncüsü ise Grand Serail Tepesi (Grand Serail Hill)’ nde yer alan Hamidiyyeh Saat Kulesi (The Hamidiyyeh Clock Tower). Tepenin bir tarafında, Roma Hamamı Kalıntıları (Roman Bath Vestiges) ve hemen yanında park, diğer yanında ise Yahudi topluluğunun son kalıntılarından Maghen Abraham Synagogue yer alıyor…

Rotamızı şehir merkezinden yukarı çeviriyoruz ve Damascus Sokağı (Damascus Street)’ ndan devam ediyoruz.. Bizi karşılayacak olan Abdallah El Yafi Caddesi (Abdallah El Yafi Avenue)’ nin üstünde göreceğimiz yerler ise; Beyrut Ulusal Müzesi (Beirut National Museum) ve hipodrom (Racing Stadium & Beirut Horse Track ,Hippodrome).

Saifi Village (Quartier des Arts): Sanat galerilerinin, tasarım dükkanlarının ve butiklerin olduğu farklı bir mimariye sahip sanat semti… Bu semtte yer alan binalarda, İslamik figürlerin modern çizgilerle birleştiğini göreceksiniz. Gösterişli sokaklarında sizi küçük, sevimli ve zevkle dizayn edilmiş kafeler karşılıyor olacak…

Gemmayzeh: Terk edilmiş ya da harap olmuş görünüme sahip bölge, Beyrut’ un doğusunda yer alıyor. Saifi Village ile yan yana.. Tam ortasından geçen Rue Gouraud (ya da Gemmayzeh Sokağı)’ nda, pub, bar ve restoran bulabilirsiniz. Gece hayatı için herkesin akın ettiği bölgede, gündüz vakti insan bulmak zorlaştığı için, burasının terk edilmiş hissi biraz daha artıyor.

Alışveriş ile 1. gün Beyrut turumuzu tamamlıyoruz…

Beirut Souks: Beyrut’ un kalbinde yer alan alışveriş ve eğlence merkezi. Bu yarı açık alışveriş merkezinde, alışveriş mağazaları ve yeme içme zincirleri bulmak mümkün.

Summary
Article Name
Beyrut Ekonomik Gezi Rehberi
Description
Beyrut' ta gezilecek - görülecek yerler, tadına bakılması gereken lezzetler, ulaşım ve konaklamaya dair herşey..
Author

BEYRUT ŞEHİR TURU 2. GÜN: SAHİLDE SAKİN BİR YÜRÜYÜŞ

Hamra Caddesi (Hamra Street): Beyrut’ un Champs Elysées‘ si… Hareketli cadde, kafeler, restoranlar, dükkanlar, oteller ile dolup taşıyor… Caddeyi baştan sona gezerek hem yerel halk ile iç içe olup, hem de hediyelik eşya dükkanlarından Beyrut hatırası satın alabilirsiniz.

Deniz kenarına doğru devam ediyoruz ve muhteşem bir manzara sizi karşılıyor…

Raouché Bölgesi (Raouché Neighborhood): Beyrut’ un simgelerinden, denizin üstündeki kaya parçası Güvercin Kayalıkları (Peagon Rocks, Rouche Sea Rocks) bu bölgede yer alıyor. Yaz aylarında küçük tekneler ile kayanın etrafını gezebileceğiniz turlar düzenleniyor. Bu doğa mucizesi kayaların fotoğrafını çektikten sonra, sahildeki banklarda oturarak kahve molası verebilirsiniz ve tavla oynayan ya da yürüyüş yapan Beyrutlular’ ın seyredebilirsiniz… Raouché, 4.8 km uzunluğundaki deniz kenarında uzanan yürüyüş yolu Corniche‘ in bir bölümünde yer alıyor.

CornicheAvenue de General de Gaulle‘ den Avenue de Paris‘ e kadar devam ediyor. Sonunda ise Saint George Bay yer alıyor.

Corniche yürüyüş yolunun batısını takip ediyoruz…

AUB (American University of Beirut): Corniche’ te ilerlerken, 1866 yılında inşa edilen Beyrut’ un en önemli ve ünlü simgelerinden biri. Kocaman kampüsünün içinde, Yakın Doğu’ nun en eski 3. müzesi Aub Museum yer alıyor.

Raouché’ den başlayarak Corniche’ te yürüyüş yaparken, sağ tarafınızda yer alan lüks otellerin gölgesinde, yol sizi sahil şeridinin kuzeyindeki 2 ünlü koyuna götürecek; Saint George Bay (ya da Bay of Beirut) ve Zaitunay Bay. Bu iki koyun arasında ise; skandallara sahne olmuş St. George Hotel, yat marinası (yacht marine), Zaitunay Bay’ deki Beirut Marina Limanına kadar uzanan Beyrut sahilinin ilk beach kulübü the Saint George Beach yer alıyor… Zaitunay Bay’ deki üstü açık şık restoran ve kafelerin tadını çıkarmayı unutmayın…

Rotanın bu kısmında Zaitunay Bay’ deki lüks otellerin arasında, 1970′ te iç savaşın kalıntılarını göreceksiniz.. Bombalanan The Hilton Hotel Beirut otelinin üstündeki delikler hala duruyor.

Beyrut 2. gün rotamızı Zaitunay Bay’ de tamamlıyoruz. Dinlenmek, akşamı geçirmek, dilerseniz de yürüyerek Beyrut Eski Şehir merkezine gitmek için ideal bir nokta…

Summary
Article Name
Beyrut Ekonomik Gezi Rehberi
Description
Beyrut' ta gezilecek - görülecek yerler, tadına bakılması gereken lezzetler, ulaşım ve konaklamaya dair herşey..
Author

BEYRUT ŞEHİR TURU 3. GÜN: Taksi ile tarihe yolculuk

Ortalama 80 Dolara (2013 fiyatıdır) günlük taksi kiralayarak, Jeita Grotto, Harissa ve Byblos’ e gitmek çok kolay. Genellikle eski görünümlü olan taksileri neredeyse Beyrut’ un her yerinde bu destinasyonu yapmak için bulmak mümkün. Çünkü İstanbul ile karşılaştırdığımızda ve Beyrutluların da şehir içi ulaşımda en çok kullandıkları araç olmasından dolayı ucuz. Durum böyle olunca taksiciler uzak lokasyonlara gitmek için can atıyor. E o zaman da pazarlık başlıyor. Sakın pazarlık yapmayı unutmayın. Beyrut taksicileriyle pazarlık yapmak zorunluluk gibi bir şey.

Taksiciler genellikle İngilizce ya da Arapça’ dan başka dil konuşmuyor. Ama bu tur onlar için rutin olduğu için, bir şekilde sizinle iletişim kurabiliyorlar. Bizim taksi şöförümüz biraz Fransızca bildiği için, biz yırttık 🙂

Taksicilerin başka bir özelliği de bu tura o radar aşinalar ki, Jeita’ nın “J”si ni demeden onlar size sıralıyorlar gerisini 🙂 Ve manzaranın en güzel olduğu yerlerde fotoğraf çekecek misini diye pat diye kenara çekebiliyorlar. Tabii bunu yine vucüt dilinden anlıyorsunuz 🙂 Anlaşmalı oldukları dükkanlar da var tabii güzergahta. Mesala yöresel kıyafetlerle fotoğraf çektirebileceğiniz dükkanda da indirimlerinden yararlanabilirsiniz 🙂 Nerede durmaları gerektiğini biliyor ve sizi kaçta alacaklarını nereden bilet almanız gerektiğini yani her şeyi kendileri söylüyor. Ve sizi dışarıda bekliyorlar… Adeta tur operatörleri gibiler 🙂

Taksiciniz sizi Jeita Grotto’ nın giriş kapısına gitmeniz için binmeniz gereken teleferiğin önüne getirecek. Tekeferikten göreceğiniz manzara muazzam….

Jeita Grotto: Orta Doğu’ nun en uzun mağarası olan Jeita Grotto, Beyrut’ un 18 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Kireç taşından muhteşem karstik mağara, suyun heykeli yontması gibi şekil vermesiyle harika bir görünüme kavuşmuş. Bu görkemli mağara kompleksi, 2 içten bağlı ve ayrı mağara ile bağlanarak, yaklaşık 9 kilometre uzunluğunda alana yayılmış durumda… Mağara’ nın içinde fotoğraf çekmek maalesef yasak. Fakat bu atmosferi aklınıza kazıyacağız için, fotoğrafa gerek bile kalmayacak belki de… Jeita Grotto’ da giriş bileti haricinde ekstra ücret ödeyerek, yer altında tekne turu yapabiliyorsunuz. Bu deneyim anlatılmaz yaşanır…. Tekneniz yol alırken, ışık oyunları ve görkemli mağara sizi uzaklara götürecek… Kendinizi peri masalında gibi hissedeceksiniz…

Bu kompleksten çıktıktan sonra, vadide fotoğraf çektirmeyi unutmayın. Zaten çıkış kapısının orada sevgili taksiciniz sizi bekliyor olacak 🙂

Jounieh: Beyrut’ un 16 km kuzeyinde yer alan sahil şehrinde aynı zamanda vapor limanı da yer alıyor.

Bir sonraki destinasyonumuz olan Harissa’ ya ulaşmak için Jonieh’ ten, araba yoluyla ya da hemen sahilde yer alan teleferikle Harrissa Tepesi’ ne ulaşabiliyorsunuz. Yaklaşık 9 dakikalık teleferik, dağın dikliğinden dolayı sanki saatlerdir çıkıyorsunuz hissi verse de kesinlikle araba yoluna tercih edilmeli. Çünkü manzara tarif edilemeyecek kadar güzel…

Magrep usulü acı chili biberi salçası değil, tepedeki görkemli heykele gidiyoruz…

Lübnan’ da 6 valilik var. Bunlardan birisi Mount Lebanon Valiliği’ ne bağlı Keserwan Bölgesi’ ndeki, Beyrut’ un 27 km kuzeyinde yer alan Harissa – Daraoun Belediyelikleri.

Harissa: Deniz seviyesinden 550 metre yüksekte bulunan Harissa, Hristiyanların hac ziyaretleri için ayrı bir öneme sahip. Çünkü tepenin üstünde, bronz Meryem Ana (Mother of God) heykeli yani Shrine of Our Lady of Lebanon yer alıyor.

Byblos (ya da Jbail, Jbeil, Gubla): Cilalı Taş Devrinde ilk olarak yaşanmaya başlanılan, en eski Fenike şehirlerinden. bu liman şehrinde, arkeolojik site alanı ve sahil kenarında eski kalenin kalıntıları da yer alıyor. İddalara göre Dünya’ ın en eski sürerliği olan şehri. Kesinlikle ama kesinlikle gitmelisiniz! Detaylı bilgi için tıklayın.

Bu tur yapmadan dönememelisiniz!

Summary
Article Name
Beyrut Ekonomik Gezi Rehberi
Description
Beyrut' ta gezilecek - görülecek yerler, tadına bakılması gereken lezzetler, ulaşım ve konaklamaya dair herşey..
Author

BEYRUT’ DA EĞLENCE VE GECE HAYATI

Beyrut’ ta gece hayatı tam anlamıyla bir efsane! Avrupa’ daki gece hayatına taş çıkartan eğlence hayatına, mekanlara, değişik kokteylleriyle zengin menülere sahip kulüpler, Orta Doğu’ da olduğunuzu unutturacak. Her zevke ve tercihe hitap eden mekanları gitmeden önce http://www.beirutnightlife.com internet sayfasından belirlemenizi tavsiye ediyoruz. Zira opsiyonlar o kadar fazla ki, gitmeden başınızı döndürecek ve Beyrut’ a vardığınızda karar vermek için çok geç olabilir… Bizim önerilerimiz ise; Cassino ve Le Gray May Hotel.

BEYRUT YAKININDA GEZİLEBİLECEK DİĞER YERLER: ALTERNATİF TURLAR

Sıkıştırılmış program ile 3 gün Beyrut için yeterli. Hatta hafta sonu için Beyrut’ ta iseniz, Beyrut gezi planımızın 3. günü yaptığımız Jeita Grotto, Jounieh, Harissa, Byblos Tarihi Yolculuk Turunu alternatif tur olarak da değerlendirebilirsiniz… Zamanım var ve buralara kadar gelmişken şarap tadımı da yapmak isterim derseniz, alternatif olarak; Baalbeck, Ksara, Anjar Şarap Tadımı Turunu tavsiye ediyoruz. Ortalama 90 Dolar tutuyor.

BEYRUT GEZİ NOTLARI:

  • Erken uçuş saati avantajı: Erken uçuş (charter flights) ile sadece daha az ödemiyor aynı zamanda Beyrut’ ta gezmek için 1 gün kazanmış oluyorsunuz.. Opsiyonlar için sky scanner‘ ı kontrol etmeyi unutmayın..
  • Eğer Beyrut’ a 3 kişiden fazla seyahat ediyorsanız, taksi daha uygun fiyata geliyor..
  • Dil Sorunu: Eğer Arapça bilmiyorsanız, Beyrut’ ta iletişim kurmak biraz zor. Neyseki turist olarak elimizde haritamız olduğu için, gitmek istediğiniz yeri haritadan gösterebilirsiniz. Çünkü yerli halk genellikle yönü, sokak adlarıyla değil gideceğiniz yerin çevresindeki yerlerin detaylarıyla anlatıyor.. Yani vücut dili ya da yön duygusu kesinlikle gerekli 🙂 Zaitunay Bay ya da Beyrut Eski Şehir Merkezi gibi turistik yerlerin dışında tabii..
  • Graffiti: Beyrut duvarları kendi başına adeta resim gibi.. Sokak sanatçıları duvarlarda, merdivenlerde ve neredeyse her köşe başında, dünyaya şehrin hikayesini ve kendi dünyayalarını gösteriyorlar.. Graffiti görmeden Beyrut’ tan ayrılmanız imkansız gibi bir şey.. Dahası, Beyrut’ ta kaldığımız günlerde, GAP markasının Beirut Souks’ ta graffiti yarışması vardı. Beyrutlular graffitiyi seviyor..

KAYNAKLAR

  • http://www.solidere.com/
Summary
Article Name
Beyrut Ekonomik Gezi Rehberi
Description
Beyrut' ta gezilecek - görülecek yerler, tadına bakılması gereken lezzetler, ulaşım ve konaklamaya dair herşey..
Author

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.