Bursa tarihi olarak da önemli bir konuma sahip çok önemli şehirlerimizden biri. Genelde kış turizmi içle dikkat çekse de etrafında yer alan göller, sevimli köyler, şelale, mağaralar, kanyonlar ve piknik alanları ile son derece yeşil ve doğa ile iç içe dolu dolu zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Hem şehir içinde hem de civarında yapılacak aktivitelerin ve görülecek yerlerin fazlalığından, İstanbul’dan kolay ulaşılabilir olmasından dolayı Bursa özellikle hafta sonu bir turistik merkez haline geliyor.

Yeşil Bursa’da şehrin içinde Ulu cami, Yeşil cami, Orhan Gazi ve Osman Gazi Türbeleri ve Saltanat Kapısı işle Tophane, Koza Han önemli yapılardan ancak biz bu yazımızda alternatif yerleri de listelemek istedik. Eğer bir hafta sonu için Bursa tarafına kaçmak niyetindeyseniz ve doğayı seviyorsanız bu listeyi kaydetmeyi unutmayın.

Bursa Kültür Portalından yeme içmeden tutun da kültürel aktivite ve gezilecek yerlere kadar her şey listelenmiş. Buraya tıklayarak göz atmanızı öneririz.

1- Gölyazı:

Nilüfer İlçesine bağlı Uluabat gölü kıyısında yer alan bu küçük balıkçı köyü özellikle hafta sonlarında  ziyaretçi akınına uğruyor. Oldukça şirin evleri, göl kenarında manzara noktaları, tekne turu ve yeme içme alternatifleri ile dolu, sıcak ve güleryüzlü esnafı ile de oldukça samimi bir ortam.

2- Cumalıkızık:

Türkiye’nin en iyi korunmuş köylerinden biri olan ve UNESCO Dünya mirasları listesinde yer olan Cumalıkızık özellikle hafta sonu için de çok tercih edilen bir destinasyon. Kınalıkar dizisinin çekildiği yer olarak de bilirsiniz burayı. Tarihi 1300’lü yıllara dayanan köyde aslına uygun olarak restore edilmiş yapılar, güler yüzlü ve samimi sakinleri ile etkileyici bir yer.

3- Trilye:

Kırmızı kiremitlerle kaplı evleri, dar sokakları ve eski mahalle kültürünü devam ettiren insanlarıyla huzurlu bir tatil beldesi. Sokaklarda dolaşırken birçok tarihi dokuya denk gelebilirsiniz. Cumbalı evleri gördüğünüzde Rumların yaşadığı dönemleri anımsayacaksınız. Samimi insanlarıyla Trilye’yi çok seveceksiniz. Şimdilerde yeni adı “Zeytinbağı” .

4- Uludağ:

Sadece kayak merkezi olarak değil aynı zamanlarda yaz döneminde de günübirlik piknik veya yürüyüş için doğa ile iç içe değerlendirebileceğiniz bir yer.

5- Irgandı Köprüsü:

Ülkemizde başka örneği olmayan dünyada da Floransa, Venedik ve Lofça’da bulunan 4 çarşılı bir köprü burası. Üzerinde el sanatları dükkanları ile hediyelik eşya alışverişi ve çay/kahve molaları için ideal.

6Ayvaini Mağarası:

Nilüfer ilçesinde yer alan bu mağara, Türkiye’deki en uzun 6. mağarası. Ayva Köy’de ve Doğanalan Köyü’nde olmak üzere aralarında 5.5 km bulunan 2 giriş mevcut.

7Sansarak Kanyonu

 Hafta sonu kamp veya kanyon gezisi yapmak isteyenlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. İnanılmaz doğası ve zorlu nitelikteki parkurlarıyla doğa severleri üzerine çekmektedir.

8- Oylat Mağarası:

Ülkemizde turizme kazandırılan 17. mağara olan Oylat Mağarası uzunluğu ile bu mağaralar arasında 3. sıradadır. Bursa’ya gitmişken gezilmesi gereken yerler listenizde olması gereken bir yerdir.

9- Soğanlı Botanik Parkı:

Soğanlı Botanik Parkı, Bursa Ovası’nı korumak ve halka bölgenin botanik çeşitliliğini anlatmak amacıyla 1998 yılında 400 dönümlük arazi üzerine yapılmıştır. 

10- Suuçtu Şelalesi:

Fay hattının çökmesi sonucunda oluşan ve ortalama 38 metre yüksekliğe sahip şelale doğa severlerin uğrak noktası ve kesinlikle görülmesi gereken yerlerden.

İlgili Yazılar:

Bursa civarında yürüyüş rotalarını hazırladığımız blog yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.