EN İYİ SEYAHAT UYGULAMALARI
Bu Seyahat Uygulamalarını Biliyor Musunuz?
Bazen önünden geçeriz görmeyiz, bazen bulmak için saatler harcarız bazen de geldikten sonra gidilmesi gereken bir yer olduğunu öğreniriz. Her zaman bu senaryolar karşımıza çıkmasa da, çıktığında bir dudak bükülür. Pişmanlık duyar ya da “tüh!” deriz daha hafifi…
İşte seyahat sonrası gezilmedik yer kalmasın ya da konaklama için uygun fiyatlı istediğimiz gibi bir oda tutalım ve daha birçok ön araştırma yapmak için harika websiteleri ve uygulamalar var. Vee karşınızda iginç bilgilerin de yer aldığı seyahat ile ilgili websiteleri ve uygulamalar listemiz.. Tatile gitmeden önce mutlaka bir göz atın…
SeatGuru: Uçak biletinizi almadan önce koltuğunuzu seçmenize yardımcı oluyor.
Ucuz uçak bileti, otel ya da araç kiralama: Hepimizin çilesi hele Türk Lirası’nın bu kadar değer kaybettiği zamanda. Son dakika fiyatlar için bir göz atın deriz:
- Cheaptickets: Uçuş, otel, araç kiralama, uçuş + otel, uçuş+ otel+ araç kiralama, uçuş+ araç kiralama, cruise opsiyonlarının yanı sıra gidilecek şehirdeki aktivitelerin listesi ve etkinlik bileti temin edebiliyorsunuz. Ayrıca otellerde fiyat karşılaştırması yapıyor. Haftalık deallarla otel, uçuş, otel+ uçuş, sadece araç kiralama ya da aktiviteyi daha uygun fiyata getirebiliyorsunuz. Üye olmanıza gerek yok. Telefon uygulaması var.
- Expedia: Cheaptickets’daki opsiyonların yanına bir de ev kiralamayı ekleyin alın size expedia… Üye olmanıza gerek yok. Telefon uygulaması var.
- Hotwire: Uçuş, otel, araç kiralama ya da bu üçlünün en az ikisini kapsayan kombinasyonlarla tatilinizi planlayabilirsiniz. Matematik problemi gibi oldu ama özetle cheaptickets ve expedia’dan daha az opsiyonu olan bir websitesi. Üye olmanıza gerek yok. Telefon uygulaması yok.
- Kayak: Karşılaştırmalı Uçuş, otel, araç kiralama opsiyonları içeren karşılaştırmalı bir internet sitesi. email adresinizi yazarak, belli bir uçuş için fiyat değişikliklerini takip edebileceğiniz alarm kurabilirsiniz. Telefon uygulaması var.
GateGuru: Uçuşunuzu takip edebileceğiniz telefon uygulaması.. Özellikle uzun ve aktarmalı uçuşunuz varsa gecikme var mı, uçak hangi kapıdan olacak gibi bir çok sorunun cevabı bu uygulamada.
Konaklama için;
- Booking: Bilmeyenimiz yoktur sanırım. Gözümüzün nuru o… Rezervasyon için üye olmayanıza gerek yok.
- Airbnb: Booking.com’un bir tık lüksü denebilir. Rezervasyon için üye olmayanıza gerek yok. Ayrıca en sahipliği de yapabiliyorsunuz.
- Venteprivee: Öncelikle üye olmak gerekiyor. Uygun fiyata daha lüks severlerin gözdesi..
- BlackTomato: Lüks seven seyyahlar için! Geziniz sırasında özel opsiyonlar bulabileceksiniz. Ayrıca balayı gezileri için de check edilmeli.
- Couchsurfing: Bilmeyeni döverler cinsten, herkesin yolunun düştüğünü düşündüğümüz misafirperverliğin websitesi hali..
- Homestay: Aynı fikre sahip, uyum sağlayabilecek gezginleri gidecekleri yerde yaşayan lokaller ile bir araya getiren konaklama websitesi. Lokal tecrübeler elde etmenin yanı sıra, sizinle benzer fikirlere sahip ev sahibinizle kalacaksınız. Coachsuring misali fakat parasıyla.. Para işin içine girince evler daha bir bakımlı tabii.. Ev sahibiyle iletişime geçebilir, siz de hostluk yapabilirsiniz..
- Hotelcombined: Adı üstünde site, konaklama sitelerinin karşılaştırmasını yapıyor.
Ulaşım için:
- Araç kiralama: Garenta, enterprise, Avis, Hertz, Europcar gibi araba kiralama şirketlerinden bütçenize ve zevkinize göre tatile çıkmadan aracınızı kiralayabilirsiniz. Böylece son dakika araç kiralama ile fahiş fiyatlar vermekten kurtulursunuz. Gideceğiniz yere göre (mesela Afrika da gerekli, Avrupa’da o kadar değil) sigorta yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.
- Seat61: Alternatif ulaşım aracı bulmak için ideal bir site. Başlangıç ve bitiş noktanızı girerek, tren veya tekne ulaşım opsiyonlarını göreceksiniz. Özellikle Avrupalı sırt çantalılar ve ekonomik gezenler ya da uçak fobisi olanlar ziyaret etmeliler. Ayrıca uçak bileti için hotelcombined’a link sağlıyor ve railpass için bilgi yer alıyor.
- Toplu taşıma:
accuweather: Hava durumu ile ilgili her zaman tutmasa da fikir veriyor.
citymaps2go: Gideceğiniz şehirlerin haritasını telefonunuza indirerek, internete bağlı değilken bile kullanabileceğiniz sokak sokak şehir haritası. Gezilmesi gereken yerleri haritada işaretleyip, yönünüzü kolayca bulabiliyorsunuz. Bu da ön çalışma gerektiriyor.. Bir telefona en fazla iki harita indirebiliyorsunuz. Fazlası için ödeme yapmanız lazım. Fas gezimiz de zorlansak da, her seyahatimizde ulmon yani citymaps2go’yu mutlaka kullanıyoruz. Kesinlikle tavsiye edilir.
Roadtripppers: Gitmek istediğiniz yer ve bulunduğunuz yer arasındaki mesafedeki kamp alanları, yeme içme yerleri, görülmesi gereken yerler, eğlence mekanlarını yani aklınıza gelecek herşeyin olduğu bir site. Siz de kendi gezinizi paylaşabiliyorsunuz..Harika! Mutlaka bir göz atın. En azından fikir verir.
JetLagRooster: Eğer zaman dilimi değiştiriyorsanız, JetLag size, jetlag olmamanız için kişisel uyku planı yapacak. Seyahatinizden 3 gün önce gezi planı detaylarınızı yazın, gerisini jetLag’e bırakın.
seyahat sagligi.gov.tr: Gittiğiniz ülke için hangi aşıları yaptırmanız gerekiyor buradan öğrenebilirsiniz. Özellikle Afrika ve Güney Amerika gezileri için Karaköy’deki merkeze gitmeden fikir sahibi olabilirsiniz.
Triptease: Tecrübe edilmiş yerler hakkında bilgi almayı sağlayan bir site. Gideceğiniz yeri aradığınızda, en iyi oylama ve fırsatlardan oluşan opsiyonları size sunacak.
Context Travel: Tarih seven meraklı turistler için, bilgi verici yürüyüş parkurları için ideal. Alanında uzman profösörler, tarihçiler, arkeologlar ve şehir planlamacılar tarafından hazırlanmış.
Spotted by Locals: 70’den fazla şehir rehberinin olduğu, şehrin yerlileri tarafından hazırlananan, tavsiyelerle dolu site. Güncel bilgileri içeren, turistik olmayan, gizli restoran/kafeler/barları bulabileceğiniz ve tecrübe edilmiş bilgileri içeriyor.. Telefon uygulaması var. Yeme içme, kültürel aktivite önerilerini internet sayfasından edinebilirsiniz. Ama şehir turu için şehir başına 3.99 Dolar ödenmesi gerekiyor. Ayrıca indirdiğinizde gidilen şehrin dilinde sesli bilgi de alabiliyorsunuz.
Trover: Instagram ve TripAdvisor evlenseydi çocukları Trover olurdu. Trover kullanıcılarına, gittikleri şehirlere ait harika fotoğraflar paylaşmalarını sağlıyor. Hatta tecrubeleri ve yorumlarıyla birlikte, lokal hayatı tecrubelemek isteyen turistleri için ideal.
Triposo: Akşam yemeği, tur, konaklama ile ilgili bilgi bulabileceğiniz kapsamlı gezi planlayıcısı. Offline çalışıyor. Telefon uygulaması var.
Tripomatic: Gitmek istediğiniz yere göre planlamayı yaparken, gidiş-dönüş tarihlerinizi ve gideceğiniz yeri yazarak oluşturabiliyorsunuz. Dilerseniz otel ve ineceğiniz tren garı veya havaalanı da yazabilirsiniz. Yalnız giriş yapmak için üye olmanız ya da facebook, google veya emailinizle giri yapmanız gerekiyor.
Foodspotting: Lokasyonunuzu yazıp, hangi yemeği nerede yiyeceğinizi bulmak için iyi bir site. Ayrıca yorumlarınızı denedim, sevdim veya yemek istiyorum şeklinde hesap da oluşturabiliyorsunuz. Bunun için üye olmak gerekiyor.
Yelp: Sadece restoran/ bar için önerilerin olduğu internet sitesi demek az gelir. Çünkü bu sitede kuaför, güzellik salonu gibi dükkanları da bulabiliyorsunuz.
TripIt: Seyahatinizi organize etmenize yardımcı olacak telefon uygulaması..
Travellr: Çabuk ve özel gezi tavsiyesi almak isteyenleri, tecrübeli gezginlere bağlayan süper bir site. Her şey hakkında soru sorabilirsiniz. Mesela nerede yemek yemeliyimden, ucuz havayolu shuttle hangisidir gibi dilediğiniz seyahat tüyolarını sorun gitsin..
Sandemans: 19 ülkeyi kapsayan bedava yürüyüş turu. Turlar lokal rehberler tarafından İngilizce, İspanyolca ve Almanca olarak veriliyor. Bahşiş usülü çalışıyorlar. Günde birkaç tur olabiliyor. Az paraya şehri yerlisinden öğrenmek için iyi bir gezi planı olabilir. Özellikle öğrenciler ve kısıtlı zamanı olanlar için tavsiye edebiliriz. Gitmeden önce rezervasyon yapabiliyorsunuz.
Ve son olarak…
been: Akıllara ziyan bir telefon uygulaması. Gittiğiniz yerleri işaretliyorsunuz, sonra bizim gibi her gün nerelere gitmedim, ay çok ülke var diye kafayı yiyorsunuz shshshs