Ülkemizin en güzel sahil şeridi Dalyan’dan Antalya’ya doğru olan kıyı bandı dersek çok mu iddialı olmuş oluruz.. Sanki az bile. Doğal oluşumları, şelalesi, dağı, kayak merkezi, antik kentleri, gölü, göleti ama en çok da koyları!
Eğer Dalaman Hava limanına inip yolunuz Fethiye’ye düşerse ya da Dalaman Havaalanı’ndan başlayarak Antalya’ya uzanan bir rota izlerseniz yol üstünde görebileceğiniz birçok yer var. Hem de yoldan çok sapmadan, bi uğrayıp devam etmeli.
Malum ekonomik gezi bloggerı olduğumuz için biz öncelikle bir yere gitmeye kadar verdiğimizde (ki bu karar da etrafında görebileceğimiz kaç yer var şeklinde oluyor) civarda görülmesi gereken yerleri, sonrasında bizim ilgimizi çekenleri filtreliyoruz ve merak ettiğimiz yerlere nokta atışı yapıyoruz. Böylece aynı bölgeye birkaç defa gitmek yerine 1 defa da uzun bir süreçle toptan geziyoruz. Hem benzin ya da uçak parasından hem de konaklamadan tasarruf ediyoruz..
Gelelim Dalaman Havalimanı’ndan indikten sonra nereleri gezeceğimize. Öncelikle Neredeyse 1 tam gün yolda geçecekmiş gibi biletinizi erken saatlere alın. Yani normalde Dalaman Fethiye arası 1 saat ama siz 08:00 ya da varsa daha erken saatlerde Dalaman’da olacakmış gibi biletinizi alırsanız, daha Fethiye’ye varmadan sanki 3 gündür geziyormuşsunuz gibi bir tatil yapacaksınız. Rotanız hazırlanıyor….
Dalaman Havaalanı’ndan Fethiye şehir merkezine kadar uzanan yolda gezilecek yerlerin rotası için tıklayın
Fevziye Sülfür Havuzu: Muğla Ortaca Belediyesi’nde bulunan sülfür havuzunun masmavi suları, kayaların arasından çıkan kükürtlü suyla turkuaz rengini alıyor. Suyun dibinde ise birçok hastalığa iyi geldiği söylenilen çamur var. Tabii kükürt olunca kokusunun olduğunu söylemeye gerek yok. Çocuklar için de uygun olan bu havuzlar aile işletmesi tarafından işletiliyor. Fakat görünen o ki müşterileri memnuniyette çok başarılı değiller.
Kapıkargın Kükürt Kaplıcası: Dalaman Havalimanı’na 5 km uzaklıkta bulunan bir diğer kükürt havuzu..
Lissai Antik Kenti: Öncelikle buraya öyle kolay gidemiyorsunuz ya da gidemiyorsunuz. Dalaman’da yer alan Kocagöl’ün üstündeki adacıkta yer alan antik kente gitmek için tekne gerekiyormuş. -muş diyoruz çünkü gitmeyi planlarken bi anda kendimizi Fethiye Müzeler Müdürlüğü’nü aramış olarak bulduk! İnternette bir telefon numarası bulduk ve bizi Dalaman’dan Fethiye’ye bağladıkları anlamsız bir telefon konuşması geçti shshs. “Bir antik kent varmış, oraya nasıl gideriz?” diye Müzeler Müdürlüğü’ne telefon açmak da ne bileyim, garip oldu shshs. Neyse tekne bi şeklide bulunurmuş ama adaya varınca 1 saatlik yürüyüş varmış. Hadi onu da yürüyelim dedik, harabe dediler. Yani giderseniz aşağıya yorumunuzu bırakırsanız, biz de bilgi sahibi olmuş oluruz… Bu arada çalışma saatleri: Her gün 08.00 – 18.00 arası açık olarak görünüyor…
Sarsala Koyu: Dalaman Havaalanı çıkışındaki Sarsala okunu takip ederek kolaylıkla gidebiliyorsunuz. Yol manzarasında sağ tarafınızda Kocagöl eşlik ediyor. Kapukargın Köyü’ndeki Sarsala koyu, tur teknelerinden bazıları yaz aylarında koya yanaştığı için ses ve insan kalabalığı haricinde aslında oldukça sakin. Belediyenin işlettiği küçük işletmede fiyatlar makul. Kamp yapılması yasak. Otopark var. Giriş ücreti: 10 TL
Kille Koyu: Ultra lüks tekneleri, yatları geçtikten sonra koya vardığınızda gördüğünüz doğa harikası manzara karşısında hayatı sorgulayası geliyor insanın. Orman yolu biraz bozuk. Koya yakın konumda bir kilise kalıntısı bulunuyor. Koyda bir işletme var.. Kamp yapıldığı söyleniyor ama biz görmedik.. Bu arada Fethiye koyları isimleri aynı zamanda plajların da adları oluyor.. Yani Kille plajı =Kille koyu
Göcek Marina: Göcek, İstanbullu’nun çok şaşırıp büyüleneceği bir yer değil. Yol üstünden geçerken uğramalık. Fenerbahçe ya da Bebek sahilini andırıyor. Sahilin manzarasını kapatan lüks yatlar bi tarafta, diğer tarafta İstanbul’dan bildiğimiz restoranlar.. Yani geçerken gör, devam et..
İnlice Koyu: Büyük bir plajı olan koyda otopark ücreti 20 TL. Şezlong kiralama 15 TL
Günlüklü Koyu: Küçük Kargı Tabiat Parkı içinde yer alan Günlüklü Koyu’nun kumlu plajı var. Diğer koylardan farkı denize dökülen derenin yarattığı ambiyans ve Günlük ağaçlarının altındaki sakin ortam. Onun dışında piknik masaları var. Yani dışarıdan yiyecek içecek getiririm piknik yapanlar oluyor. Yani yaz sezonunda biraz kalabalık. Araç giriş ücreti: 39 TL
Karşı Akbaş Koyu: Hemen kendimize link verelim ve Fethiye’nin en iyi koyları yazımıza size alalım. Okumak için tıklayıns
Koçan Koyu ( ya da Ciliger Koyu): Yine bir başka Fethiye koyu ve plajı.. Okumak için tıklayıns
Katrancı: Fethiye’nin en iyi koyları yazımızda yer verdik kendisine. Okumak için tıklayıns
Akgöl & Akbaş Burnu & Karaot Plajı: Fethiye’deki bakir koylardan Akbaş Burnu.. Detaylı “Fethiye’nin en iyi koyları” yazımızda yer verdik kendisine. Okumak için tıklayıns
Desperado Ranch: Atlar ve farklı bi deneyim.. Gitmeden önce fiyat kontrolü ve rezervasyon yapmanız gerekiyor..
Yanıklar Yeşil Vadi: Yolu her ne kada bozuk dense de, işletmeye girdiğiniz en çok 1 km’lik alanda biraz bozuluyor ama öyle 4×4’e ihtiyaç var türünde değil.. Salaş bir mekan.. Mekana değil de ortama gidiyorsanız hiç durmayın. Suya girmenin en keyif verdiği yerlerden. Vadinin içinde buz gibi suya girince etrafınızı orman gölgeleyecek.. Ayrıca salaş olsa da makul fiyatlı ir işletme işletiyor burayı. Kebaptan, sigara böreğine karnınızı doyuracak menüye de sahipler.. Çadır imkanı var. İster toprak alan isterseniz de platformlarda… Yani yoldan sapmaya değer güzellikte bir doğası var..
Karataş Plajı: Çalış Plajı’nın başlangıcı diyebiliriz.. O zaman Fethiye’nin en iyi koyları yazımızda yer verdiğimiz yazımızı okumak için tıklayıns
Şehit Fethi Bey Parkı: Çalış Plajı’nın başlangıcında yani Fethiye merkezdesiniz artık! Fethiye DEvlet Hastanesi’nin önündeki park aslında kuş cenneti olarak da geçiyor.. Zamanında burası bataklık olduğu için sazlıkların arasında birçok kuş türü yaşarmış.. Bir tarafında sazlıklar diğer tarafında ise Fethiye şehir merkezini görebilirsiniz.
Yol burada biter, artık şehirdesiniz. Fethiye’ye hoş geldiniz..