TÜRKİYE’DEKİ EN GÜZEL MANZARA NOKTASI NERESİ? Bu aralar kalbimiz Gökbel Radar Tepesi’nde atıyor.. 
Dalyan’da tekne turu yaptığınızda ya da İztuzu Plajına gittiğinizde nasıl bir coğrafyada olduğunuz anlamak güç. Ama Gökbel Radar Tepesi’ne çıkınca nerede olduğunuzun çok net bir şekilde farkına varabiliyorsunuz..
Giriş ücreti olmayan bu doğa harikası tepeyi özellikle instagramdan görmeyen kalmamıştır. Asıl soru nasıl gidebiliriz?

Gökbel Radar Tepesine araçla mı çıkılır? Otobüs, minibüs var mı?

  • Toplu taşıma yok
  • Belli bir yere kadar Dalyan’dan taksi tutabilirsiniz. Ama sizin inmenizi beklemezler, bilginiz olsun. Ortalam 150 TL tutuyormuş taksi ücreti. Beklerlerse 200 TL alıyorlarmış
  • Araç ile gidilmesi gerekiyor. Hatta bu araç 4×4 olursa süper olur. Çünkü son kısım oldukça taşlı..

Gökbel Radar Tepesine araçla nasıl gidilir?

Dalyan merkezden 13.5 km’lik yol için google maps’te “Gökbel Radar Tepe Manzara Noktası” ya da  “İztuzu Teras” dediğinizde buraya kadar geliyorsunuz. Herkes neden yol tarifini ısrarla vermek istemiş anlamadık. Önce İztuzu, sonra Kargıcak Koyu tabelasında sapıyorsunuz. Virajlı yokuş başlıyor. Yolu takip ettikten sonra önce Kargıcık Koyu sonra “Şahin Tepesi” tabelasını takip ediyorsunuz ve artık stabilize yoldasınız. Bundan sonrası aracınızın performansına bağlı.. Yaklaşık 1.5 km’lik yolda gidebildiğiniz yere kadar araçla gidin. Son parkurda 400 metre kadar yürüyüp en tepeye yani radar binasının kapısına çıkabilirsiniz. Biz tepeye çıkmadan son virajda bu manzarayı seyredaldık..

Gökbel Radar Tepesi mi yoksa Çandır Tepesi’nden mi manzara daha güzel?

İkisi de ayrı güzel ama detayları görmek için Çandır Tepesi’ne gitmelisiniz. Gökbel Radar Tepesi daha uzakta kalıyor..

Dikkat edilmesi gerekenler:

  • Gökbel Radar Tepesi yüksekte. Yani çok yüksekte ne de olsa radar tepesi. O yüzden güzel açı yakalamak için tepenin aşağısındaki taşlara giderseniz dikkatli olun
  • Gökbel Radar Tepesi’nde bir işletme yok. Yani misal güneşi batırayım hazır gelmişken derseniz yanınıza yiyecek içecek almayı unutmayın. Sofra kuranı gördük..
  • Aracınızı çok zorlamayın eğer 4×4 ile gitmiyorsanız. Biz biraz daha gidelim dedik, dönüşte lastiklere hava bastırmak zorunda kaldık. Civarda benzin istasyonu da yok ayrıca.. Yürüyüş mesafesi çok değil tepeye. Bu arada illa ki tepeye çıkmasanız da manzarayı görüyorsunuz. Tepede daha uzaktasınız aslında..
  • Yürüyüş ayakkabınız olursa aracı bıraktığınız yerden yürümesi daha kolay olur

Çandır Tepesi’ni ayrıca yazacağız..


Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.