BALİ’NİN EN ÜNLÜ 10 ŞELALESİ
Su akar yolunu bulur…
Endonezya’nın Bali Adası anlata anlata bitmeyecek güzelliklere sahip. Denizi, sanatı, tapınakları, sörf derken şelaleleri de bir başka görülmesi gereken doğa harikası..
Maalesef ki bizim gezmek için yeterli zamanımız olmadı. Eğer Bali’yi hakkını vererek gezmek istiyorsanız, öyle 1-2 hafta değil en az 1 aya ihtiyacınız var söyleyelim. Zaten bir yerden diğerine ulaşım gitmeden önce baktığınız haritadaki kolaylığa sahip değil… Fikir vermesi açısından Rize– Hopa arası yaylalara gitmeyi düşünün. Doğu Karadeniz Gezi Yazımız için tıklayın. İşte aynen öyle! Yollar dağ yolu ve virajlı… Ayrıca ulaşım için öyle otobüs, tren, metro gibi toplu taşıma araçları da yok. Hatta daha neler…
O yüzden madem tüm detayları ile Bali Gezisi’ni yazıyoruz, Bali şelaleleri olmadan olmaz dedik ve araştırdığımız- derlediğimiz Bali’deki en iyi şelaleleri sizin için yazıya döktük.. Siz gidin, sonra bize yazın.. Bakalım dedikleri kadar varmıymış..
Bali Şelaleleri gezi haritası için tıklayın
Şelaleler öncesinde Bali’nin önemli bir pirinç terasına ve Bratan Gölü’ne gidiyoruz. Malum su sudur.. sdsdsd
- Bratan Gölü: Bratan Gölü’nün uç noktasında yer alan Ulan Danu Beratan (Pura Ulun Danu Bratan, Pura Bratan) bir su tapınağı.. Bedugul lake resort burada.
- Bratan Gölü’ne giderken Jatiluwih Pirinç Terasları‘da eski usül pirinç toplamalarından dolayı UNESCO tarafından koruma altında olan bir pirinç terası. Biz rotamıza ekliyoruz.. Gidip gitmemesi sizden…
1.Banyumala Şelalesi (Banyumala Twin Waterfalls): Singaraja bölgesinde, Denpasar şehir merkezine 55 km uzaklıktaki ikiz şelale..
2. Git Git Şelaleleri (Gitgit Waterfall): 40 metre yükseklikten akan suların oluşturduğu havuzlardan suya girmek harika. Kameranızı çantanızdan çıkarmayın ücret alabiliyorlar.
3. Aling Aling Şelalesi: Secret Garden Ambengan Buleleng şelale göletinde suya girebilirsiniz.
4. Kroya Şelalesi: Bali’nin ne en büyük ne de en uzun şelalesi Kroya Şelalesi.. Ama yeşillerin arasındaki mavi lagününde yüzme şansınız var..
5. Sekumpul Şelalesi: 100 metre yüksekliğindeki yedi şelaleden meydana geliyor.
6. Lemukih Şelalesi (ya da Gerombong Waterfall): Lemukih Village olarak anılan yerde, Singaraja Bölgesinde.
7. NungNung Şelalesi: Petang Bölgesinde yer alan NungNung Şelalesi, deniz seviyesinden 900 metre yüksekte.. Diğer şelalelerden önemli farkı ise daha az turistik olması..
8. Tegenungan Şelalesi (Tegenungan waterfall): Ubud bölgesinde yer alan şelalede, atlayabilir, yüzebilir hatta fotoğraf çekebilirsiniz (böyle deyince ilginç bir şeymiş gibi oluyor shshshs)
9. Tukad Cepung Şelalesi: Besakih Tapınağı’na yakın şelalenin suları gizli bir mağaraya doğru süzülüyor…
10. Air Terjun Tibumana Şelalesi: Besakih Tapınağı’na yakın diğer şelalede, oralara kadar gitmişken görülebilir.. Özellikle önerilmiyor yani..
Ama bu da var derseniz, bize yazın hatta bize ulaşın biz de ekleyelim..