Scroll to Content

BELGRAD Ekonomik Gezi Rehberi

Sırbistan’ın başkenti Belgrad; Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği yerde bulunuyor. Sırpça’da beyaz şehir anlamına geliyor. Şehrin tarihi merkezine Stari Grad, yeni yerleşim yeri ise Novi Beograd olarak geçiyor.

Kelt kabileleri tarafından keşfedilen şehir, İskoçlar, Romalılar, Bizans, Bulgarlarr, Macarlar, Osmanlı, Nazi Almanyası gibi birçok farklı ülke tarafından işgal edilmiş, el değiştirmiş.

En son olarak 1980 yılına kadar Tito tarafından yürütülen Komünist Yugoslavya‘nın yönetim merkezi haline getirilmiş, ekonomik, kültürel ve siyasi alanlarda Balkanlar’ın merkezi konumuna yükselmiş. Yugoslavya’nın çöküşü ve sonrasında çıkan iç savaş nedeniyle 2006 yılına kadar devam eden bir gerileme dönemine girilmiş olsa da, Tito döneminde temelleri atılan özgün ruhunu korumayı bir şekilde başarmış.

Belgrad’ı gezmek için en ideal dönem Mart sonu- Eylül arası zira kışın aşırı soğuk olan bu şehir, bolca yağış da alıyor.

BELGRAD PARA BİRİMİ:

Belgrad para birimi Dinar. RSD olarak geçiyor ve bizim gittiğimiz dönemde 1 TL yaklaşık 19 dinar civarındaydı. Şehirde döviz büroları ve ATM’ler sık aralıklarla yer aldığından ve hemen hemen her yerde kredi kartı kullanabildiğinizden dolayı para bozdurma anlamında sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

BELGRAD’A ULAŞIM: BELGRAD’A NASIL GİDİLİR?

Vizesiz gidilebilecek ülkelerden biri olan Belgrad’a Türkiye’den uçak, Schengen vizesi olanlar için ise ilave olarak otobüs, tren veya araba gibi birçok alternatif ile gitmek mümkün.

Uçak ile: İstanbul’dan 1.5 saatlik bir uçuşla Belgrad Nikola Tesla Havaalanına ulaşabilirsiniz. Bu arada gidişte saat farkndan dolayı sanki yarım saatte gitmişsiniz gibi oluyor ama dönüşte de tam tersi tabii 🙂

Belgrad’a aktarmasız olarak gidebileceğiniz Pegasus, THY, Atlas Global gibi birçok hava yolu firması kampanyalı uçuşlar düzenliyor. Pegasus’un her gün uçuşu yok ancak diğer hava yollarının günde 2 kez uçuşu mevcut. Bu arada Air serbia gibi yabancı hava yolu şirketlerinin aktarmalı uçuşları da var tabii ama hem uzun hem de daha pahalı.

Tren ile: Eğer Schengen vizeniz varsa, İstanbul Halkalı’dan TCDD ile önce Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya oradan da Belgrad’a ulaşabilirsiniz. Bir ara TCDD Halkalı-Belgrad arası tren konulmuş ama çok fazla talep olmadığı için olsa gerek kaldırılmış. Yine de en güncel bilgi için TCDD’nin Uluslararası Trenler sayfasına göz atmalısınız.

Otobüs ile: Yine Schengen vizesi olanlar için bir diğer alternatif ise Esenler Otogar’dan Belgrad’a her gün düzenlenen otobüs seferleri ile ulaşabilirsiniz. Çok pratik bir yöntem değil ama yol macerası olsun diyorsanız değerlendirebilirsiniz.

BELGRAD ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

  • Nikola Tesla Havaalanı’ndan şehir merkezine nasıl gidilir?

Havaalanı çıkışında, Belgrad şehir merkezine ulaşmak için şehir içi toplu taşıma aracı olan belediye otobüsü veya taksileri hemen göreceksiniz. Taksiler burada da kazıkçı o yüzden dikkatli olmanızda fayda var. Pink Taksiler en uygun fiyatlı olanlarmış. Ayrıca, tercih eder misiniz bilmiyoruz ama birden fazla şehri gezmek gibi bir planınız varsa, havaalanından araç da kiralayabilirsiniz. Atlas Global yolcuları havaalanı çıkışında ücretsiz havalimanı servisinden faydalanabilirler. Biz hem gidiş hem de havalimanı dönüş için Atlas Global shuttle’ları sayesinde ücret ödemedik. Bu otobüsler şehirde 5-6 durakta duruyor, son durakları ise fakültenin bulunduğu öğenci meydanı olan Stdenski Trg ki burası Mihailova caddesinin bir paralel caddesi.

Toplu taşıma ile şehir merkezine gidecekseniz; Havaalanından 72 numaralı belediye otobüsleri ile şehir merkezine en yakın noktada yer alan Zeleni Venac’ da inerek, Prens Mihailo anıtının olduğu Cumhuriyet meydanına (Republic Square) 300-400 metre yürümeniz gerekecek.

  • Belgrad şehir içi ulaşım araçları

Belgrad yürüyerek rahatça gezebileceğiniz bir şehir. Ancak tercihinize göre otobüs, minibüs, tramvay veya taksi kullanabilirsiniz.

Belgrad merkez tren istasyonu ile otobüs garı yanyana. Bu da birden fazla noktaya farklı ulaşım aracı ile seyahat edecek olanlara kolaylık sağlayacaktır. Bu arada toplu taşıma için biletlerinizi caddelerde bulunan gazete bayi, büfe tarzı kiosklardan alabilirsiniz, araçlara bindiğinizde biletinizi işletmeyi unutmayın, yoksa ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bu arada Belgrad Busplus Kart alarak, tüm toplu taşıma araçlarında kullanabilirsiniz. Yol üzerinde bir toleyüs ya da otobüse bindiğinizde insanların para ödemediklerini fark edip ulaşımı bedava sanmayın, zira yakalanırsanız oldukça yüklü bir miktar ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz. Şehrin her yerinde 200-300 metre mesafede kiosklar mevcut, biletinizi buralardan alabilirsiniz.

2 numaralı tramvay ile şehrin tüm turistik noktasından geçebilirsiniz. Bu arada otobüsler bir hayli kalabalık, minibüsler ise bir tık daha pahalı.

BELGRAD’DA KONAKLAMA: BELGRAD’DA NEREDE KALINIR?

Belgrad’da konaklamayı gerçekten ucuza getirebilirsiniz. Hostelworld, booking.com gibi sitelerden temiz, ucuz ve lokasyon olarak da gayet makul hostellerden birini tercih edebilirsiniz.  Ayrıca airbnb’den daire kiralayabilir ya da couchsurfing ile hayırsever bir Sırp’ın evinde misafir olabilirsiniz. Konaklama için biz booking.com üzerinden SuperCentral Apartment adında bir daire kiraladık. 2 kişi 2 gece için 50 Euro ödedik. Dairenin konumu gerçekten mükemmeldi. Knez Mihailova caddesi üzerinde çeşmenin hemen yanı başında yer alan dubleks (!) dairemizden en uzak mesafe yürüyerek 15 dakika sürdü. Temizliğinden de memnun kaldık ancak sıkıntılarımız; 90 derecelik dik merdiveni, dairenin ara katta olmasından dolayı güneş görmemesi, ısıtmanın gece belli bir saatte kapanması ve sıcak su için yarım saat beklemek zorunda kalmamızdı 🙂 Yine de hayattayız ve hastalanmadan döndük 🙂

BELGRAD’DA KESİNLİKLE YAPILMASI GEREKENLER?

  • Belgrad denildiğinde akla ilk gelen şey tabii ki gece hayatı. Ne kadar yorgun olursanız olun, bu deneyimi yaşamadan dönmeyin.
  • Eğer vaktiniz kalırsa Sırp asıllı Nikola Tesla müzesini ziyaret etmenizi öneririz. Açıkcası biz biraz hayal kırıklığına uğradık çünkü içeride yaptırılacağı söylenen deneyler ve gösterilen makineler çok fazla değildi. İçeriye kalabalık bir grupla birlikte girmeniz gerekiyor ve ilk 10 dakika slayt gösterisini arkada kalırsanız izlemeniz çok zor. Toplam 30-40 dakika içeride zaman geçirebiliyorsunuz ve girişte kredi kartı kabul edilmiyor. Giriş 500 Dinar yani 26 TL civarı.
  • Nehir turu yapmaktan keyif alanlar tüm gün süren ya da saatlik turlara katılabilirler. Nehir turunu özellikle akşam saatlerinde yapmanızı tavsiye ederiz çünkü gece ışıklandırması ile şehir oldukça güzel görünüyor. Gece klüplerinin çoğu da bu sırada yer alan mekanlar olduğu için turdan sonra eğlenmeye devam edebilirsiniz.

BELGRAD’DA NE YENİR? NE İÇİLİR?

Öncelikle Belgrad’ın kendine has çok özel bir mutfağı yok. Genellikle Meksika, Çin ve İtalyan restoranları hatta eski şehir merkezinde 3-4 tane de Simit Sarayı göreceksiniz. 🙂

Kahvaltı için bizim denediğimiz ve çok memnun kaldığımız Zapata isimli mekanı öneriyoruz zira hem ucuz hem de lezzetli birkaç kahvaltı seçeneği sunuyor.

Burrito Madre ise Terazije sokağında deneyebileceğiniz lezzetli burritolar ile tavsiye edebileceklerimizden.

Pastalar, tatlılar, dondurmalar ise ağzınızı sulandıracak türden ve kesinlikle çok leziz. Biz Boutique #1‘in Capri’sine ve Ice Box‘un dondurmasına bayıldık.

Sava nehri kenarında yer alan restoranlarda deniz mahsülleri tavsiye ediliyor. Biz denemedik ancak nehir boyunca birbirinden şık birbirinden cool görünen restoran ve cafeler mevcut. Özellikle akşam saatlerinde burada canlı müzik eşliğinde eğlenceler düzenleniyor ve bazı mekanlar gece 12’den sonra gece klübü olarak sabaha kadar hizmet veriyor.

Sırbistan’da da Bosna Hersek’te olduğu gibi en ünlü yemek cevapi (Bir tür köfte/kebap). Zaten Balkan coğrafyasında et hem ucuz hem de oldukça lezzetli. Dolayısıyla buraya kadar gelmişken denemenizi öneririz. Biraz yağlı ve inegöl köftesi görünümünde. Yanında “kaymak” denilen süzme peynir/ labne karışımı olan sosu ve patates ızartması ya da sebze ile servis ediliyor.

Sırbistan’da NiksickoJelen, Lav, Staropramen, Zajecarsko gibi birçok yerel bira mevcut. İçimi kolay, tadı güzel fiyatları ise oldukça hesaplı. 50 CC biranın fiyatı markasına ve mekana göre 9-12 TL arasında değişiyor. 7/24 açık olan marketlerde çok daha ucuza litrelik veya plastik şişede bira da bulabilirsiniz. Bu arada Sırbistanda biraya “pivo” deniliyor, aklınızda bulunsun 🙂

Belgrad’ın en ünlü restoranı, bohem sokak olarak geçen Skadarska Sokağı’nda bulunan Dva Jelena (Çift Geyik) restoranıymış. Bu restoranın reklamını sadece internette değil havalimanında billboardlarda bile göreceksiniz :)Biz dışarıdan menüsüne ve fiyatlarına bakıp hemen yanında yer alan Crevana Ruza adındaki restorana girmeye karar verdik. Bu sokakta yer alan her mekanın dışında bayanlar ellerinde menüler ile sizi yönlendirmeye çalışıyor ki bunun karşılığında mekandan komisyon alıyorlar. Skadarska sokağındaki geleneksel restoranlarda yemek fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. İçeride canlı müzik yapan amcalar da bahşiş konusunda dışarıdaki bayanlar kadar ısrarlı 🙂

“Geleneksel bir restoranda akşam yemeği için ne kadar öderim?” diyorsanız;

Cevapi yani Cevapçiçi 890 dinar, Karadjordjeva Snicla adındaki başka bir yerel yemek ise 990 dinar. Gibanica adındaki bir çeşit “kuru” su böreği 350 dinar, salata 750 dinar, bir porsiyon patates kızartması 200 dinar, ekmek 85 dinar, bira 180 dinar, espresso 150 dinar, bir kadeh şarap 250 dinar, soda 150 dinar.

Fiyatları karşılaştırırken yaklaşık olarak TL karşılığını bulmak için rakamları 20’ye bölebilirsiniz 🙂

Belgrad’ın ara sokaklarında çok tarz cafeler keşfettik. Mekanlar dışarıdan bakınca cafe olduğu pek anlaşılmasa da içeride dekorasyon, müzik, servis, sunum olarak gerçekten etkileyici. Bu konuya ayrıca bir blog hazırlamayı düşünüyoruz 🙂

BELGRAD’DA ALIŞVERİŞ: BELGRAD’DAN NE ALINIR?

Knez Mihaila Caddesi alışveriş yapmak için en güzel yerlerin başında geliyor. Diğer Balkan ülkelerine göre daha orjinal ürünler bulabileceğiniz gelişmiş bir şehir Belgrad. Daha kaliteli ve değişik tarzda hediyelik eşya almak istiyorsanız alışveriş için burayı öneririz. Bu geniş cadde boyunca birçok lokal ya da tanınmış mağaza, butik vs göreceksiniz. Yine de İstanbul ya da diğer büyük şehirlerimizdeki gibi çeşit ve kalite beklemeyin tabii 🙂

Knez Mihaila caddesinde Kalemegdan’a gelmeden Rajiceva Shopping Center adında AVM’de var, burada da kozmetik, mutfak, giyim vs anlamında aradığınız herşeyi bulabilirsiniz. Şehirde neredeyse her sokakta 7/24 açık olan küçük marketler de yer alıyor.

BELGRAD ŞEHİR TURU

Belgrad 1 günde rahat rahat gezip her yeri görebileceğiniz kadar küçük ve ulaşımı rahat bir şehir. Yürüyüş haritasını ve göreceğiniz yerler hakkında kısa bilgilendirmeleri de aşağıda bulabilirsiniz. Yürüyüş rotası yaklaşık 2 saat sürüyor ancak bu yolu uzatarak, ara sokakları da keşfetmenizi öneririz.

Belgrad Cumhuriyet Meydanı (Republic Square): Şehrin ana meydanı. Buradaki heykelin önünde her gün bedava yürüyüş turları (free walking tour) düzenleniyor. 1869’da inşa edilen Ulusal Tiyatro Binası ve Ulusal Müze (Narodni Muzej) ile 1882’de yapılan Prens Mihailo Anıtı da bu meydanda yer alıyor.

Knez Mihailova Caddesi, Belgrad’ın en ünlü ve hareketli caddesi aynı zamanda Güney Doğu Avrupa’nın da en güzel yaya caddelerinden biri olarak geçiyor. Bizim İstiklal Caddesi gibi yani. Şehrin büyük caddelerinden Terazije’den, Kalemegdan Parkına ve kaleye en kısa yol olduğundan gece- gündüz kalabalık oluyor. Caddedeki yapıların çoğu 19. yüzyıl tarihli ve yan sokaklarda çok hoş mekanlar yer alıyor. 

Aziz Mihail Katedrali (St. Michael’s Cathedral): Baş melek Aziz Michael’e adanmış olan bu katedral şehrin ana katedrali kıvamında ve eski bir kilise üzerine inşa edilerek, yapımı 1845’te tamamlananmış. Katedralin içi de dışı kadar büyüleyici. Burası bizim favori katerallerimiz arasına girmeyi başardı, bu sebeple kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Kale Meydanı (Kalemegdan): Belgrad Kalesi ve Parkı. Romalılar tarafından birinci yüzyılın sonlarında yapılmış olan bu kale yüzyıllar boyunca süren kuşatmalar sonucunda çok defa yıkılmış ve yeniden inşa edilmiş. 

Burada Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktaya bakan hoş bir manzara mevcut. Zamanında şairler buraya gelip neler neler kaleme alırlarmış. Biz de bu manzaraya hayran kaldık.

Bayrakli Camii: Kanuni Sultan Süleyman zamanında yapılmış olan bu camii Belgrad’da ibadete açık tek camii. Osmanlılar zamanında Belgrad’da yer alan 200’den fazla camii varmış, Osmanlıların bu toprakları Avusturya-Macaristan Krallığına teslim etmeleri ile birçok cami kiliseye dönüştürülmüş.

Etnografya Müzesi (Ethnographic Museum): Pazar günleri ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bu müze, Balkanların en eski müzelerinden. İçeride sergilenen ürünler Sırpların geleneksel kültürlerini yansıtıyor. Sırp tarihi hakkında fikir sahibi olmak için ziyaret etmenizi öneririz.

Skadarska sokağı (Skadarlija): Zamanında yıkık dökük meyhane bölgesi iken zamanla şehrin en çekici bölgelerinden biri haline gelmiş. Bu sokakta yer alan hemen hemen bütün restoranlar (ki bunlara “kafana” deniyor) hem lezzet, hem atmosfer, hem de uygun fiyatları ile gayet keyifli. Yukarıda burada yer alan restoranlar ile ilgili bilgi vermiştik ama ilave olarak söyleyelim yol biraz taşlı olduğu için topuklu ayakkabı ile gezmemenizi tavsiye ederiz 🙂

Savamala, Kalemegdan’ın sur duvarlarının dışında inşa edilen ilk yerleşim yeri. Burası da zamanında depolarının, esi fabrikaların, olduğu bir yermiş. Bugün 2. dünya savaşından kalan bu atölyelerin hemen hemen hepsi çok fazla rağbet gören cafeler, klüpler, atölyeler, butikler ve restoranlara dönmüş. Tekne turlarının da düzenlendiği bir yer olduğu için hem keyifli hem de çok pratik bir lokasyon.

Istorijski Muzej Srbije (Sırbistan Tarihi Müzesi): Tarihsel sıra ile Sırp ayaklanmalarının örnekleri görülebilen, eski bir prensin evinin dönüştürülmesiyle oluşmuş saray.

Stari Dvor (Eski Saray) ve Novi Dvor (Yeni Saray): En görkemli yapılardan. Diğer binalara oranla biraz daha yeni ve modern olduğunu fark edeceksiniz. Zamanınız varsa ve hava güzelse saraylar arasındaki bahçeleri görmek için de vakit ayırmalısınız.

Yeni saray Sırbistan Ulusal Meclisi (National Assembly of the Republic of Serbia) karşısında yer alıyor ve günümüzde burası Belgrad Belediyesi olarak kullanılıyor. Bina oldukça görkemlive büyük.

Tasmajdan Park (Taş Meydan): Bu park Belgrad’da yer alan diğer yeşil ve geniş alanlardan belki de en fazla tercih edileni. Oldukça büyük ve güzel bir park. Parkın içinde yer alan Saint Mark kilisesi ise devasa yapısı ile sizi içine çekecek türden. İçeri girdiğinize de kesinlikle pişman olmayacaksınız

Nikola Tesla Müzesi: Matematikçiler bilir, Nikola Tesla bir Sırp bilim adamı. Kendisi elektrik ve manyetizm alanında devrim niteliğinde buluşlara imza atmış önemli bir kişilik. İlgi alanınıza girsin girmesin, Belgrad’a gelmişken eğer zamanınız varsa burada yer alan müzesine uğramalısınız. Müze girişinden ve bulunduğu sessiz sakin sokaktan dolayı pek fark edilir değil ama önünde bekleyenleri gördüğünüzde doğru yerde olduğunuzu anlayacaksınız.

Aziz Sava Katedrali (Hram svetog Save): Ülkenin en büyük Sırp Ortodoks kilisesi. Hazırlıklarına 1894’te, yapımına ise 1936’da başlanmış. 1941’de Almanya’nın Yugoslavya’ya saldırmasıyla yarım kalan inşaa işlerine 1985’te tekrar devam edilmiş.

Görülmesi gereken diğer bölgeler;

Zemun Bölgesi: Zamanında bağımsız bir şehir olan Zemun, yeşil alanları ve tarihi sokakları ile görülmesi gereken sessiz sedasız bir bölge. Toplu taşıma ile Belgrad Stari Grad veya Zeleni Venac’tan otobüslerle buraya gidilebilirsiniz. Holy Virgin Mary Kilisesi, Gardos Kulesi (Milenyum Kulesi) görülmesi gereken yerlerden. Ayrıca Tuna boyunca birçok restoran mevcut.

Ada Ciganlija (Savsko jezero): Tuna ve Sava nehirlerinin ortasında bulunan küçük bir ada. Sava nehrinde kano, bisiklet ve yürüyüş yapabilirsiniz. Belgrad merkezden otobüsle gidilen ve özellikle yazın yoğun talep gören adada partiler, konserler, aktiviteler yapılıyor.

BELGRAD’DA EĞLENCE VE GECE HAYATI

Malum Belgrad’ın gece hayatı meşhur. Bu şehir gece klüpleri, yüzen diskolar, cool barlar ile Avrupa’nın en güzel gece hayatı rotalarından bir tanesi. Şehirdeki genç nufüs ve turist sayısının da etkisi ile yaz- kış sabahın erken saatlerine kadar dilediğinizce eğlenebilirsiniz.

Skadarska Sokağı, Belgrad’ın daha çok yöresel eğlence mekanlarının bulunduğu sokak. Burada yer alan restoranlarda yani “kafana”larda, geleneksel Sırp müzik ve eğlenceleri çok çeşitli tatlardaki rakılarla (rakija) sunuluyor. Bu sokakta yer alan bir restoranda güzel bir yemek yedikten sonra gece klüplerine geçebilirsiniz.

Belgrad’ın biraz daha hip mekanı Savamala. Exit Festivali yöneticisi Ivan Lalic’in açtığı Mikser House ve Braće Krsmanović sokağı listenizde olmalı.

Gece klupleri genellikle Brankov ve Beton Hall denilen bölgelerde zaten yan yana dizilmiş konumda. Ama direkt nokta atışı mekan ismi isteyenler için fazlaca öneri alan gece klüpleri: Mr. Stephan Braun, Raspust, The Bank Club, Freestyler Winter Stage, Hype ve Brankow.

Bu arada gündüz cafe olarak hizmet veren birçok mekan gec en geç 2’ye kadar bar olarak açık kalıyor sonrasında devam etmek isteyenler mecburen gece klüplerine geçmek zorunda zira klüpler dışında her yer kapanmış ya da tıka basa dolmuş oluyor 🙂

Belgrad aynı zamanda festivallerin de şehri. Seyahat tarihleriniz aşağıdaki etkinliklerden birine denk gelirse eğlenceyi kaçırmayın.

  • Şubat ayında Gitar Festivali ve Uluslararası Film Festivali,
  • Nisan ayında Dans Festivali,
  • Mayıs ayında Şarap Festivali,
  • Temmuz ayında Yaz Festivali,
  • Ağustos ayında ise Uluslararası Caz Festivali ve dünyanın en iyilerinden olan Bira Festivali.

BELGRAD YAKININDA GEZİLEBİLECEK DİĞER YERLER: ALTERNATİF TURLAR

Biz Belgrad’a iki defa gittik (zaten biraz dikkat ettiyseniz fotoğraflardan da anlamışsınızdır 🙂 )

İlkinde Balkan turumuz dahilinde gidip, sadece 1 gece şehir merkezine uzak bir otelde konakladık. İkincisinde ise Mart ayında 2 gece- 3 gün olarak sadece Belgrad gezisi yaptık. Buraya kadar gelmişken, eğer zamanınız varsa, size de yakındaki diğer Balkan ülkelerini kesinlikle görmenizi öneriyoruz. Kendi turumuzda gördüğümüz civar ülke ve başkentleri tek tek blogumuzda yazdık, detaylarını gözden geçirebilirsiniz.

Ayrıca, Sırbistan’ın diğer büyük şehirleri Novi Sad ve Niş zamanı olanların gidip görebileceği diğer alternatiflerden.

BELGRAD GEZİ NOTLARI

  • Sırbistan gerek konaklama gerek ulaşım gerekse yeme-içme-eğlence anlamında bütçenizi çok fazla zorlamayacak keyifli bir yer.
  • Hem vizesiz hem de uygun fiyatlı bir hafta sonu için kesinlikle önereceğimiz bu Balkan şehrinde görülecek çok fazla turistik nokta olması yanında, parkları ve keyifli restoran&cafeleri ile zamanınız dolu dolu geçecektir.
  • Özellikle yaz döneminde ve festival zamanlarında Belgrad’a gitmenizi öneririz zira kışın meşhur Balkan soğukları nedeniyle yürüyüş programınız aksayabilir ve o kadar da keyifli olmayabilir.

Summary
Article Name
Belgrad Ekonomik Gezi Rehberi
Description
Belgrad' da gezilecek - görülecek yerler, tadına bakılması gereken lezzetler, ulaşım ve konaklamaya dair herşey..
Author

2 Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.